عوارض کرایولیپولیز چیست؟

عوارض کرایولیپولیز چیست؟

تایید شده توسط پزشکان متخصص لیاآرزو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان لیا آرزو مشاوره بگیرید.

پیشرفت مطالعه شما

عوارض کرایولیپولیز شامل طیف گسترده ای از واکنش های طبیعی و در عین حال نادر است که ممکن است پس از انجام این روش در بدن ظاهر شوند. برخی از شایع ترین عوارض کرایولیپولیز شکم و نواحی مانند بازو یا قسمت ران پا شامل قرمزی پوست و التهاب، تورم و کبودی در ناحیه تحت درمان است که معمولا طی چند روز تا چند هفته برطرف می شود.

علاوه بر این موارد گز گز یا بی حسی موقت ناشی از تاثیر سرما بر اعصاب سطح پوست نیز ممکن است رخ دهد که در اغلب موارد پس از چند هفته بهبود می یابد و جای نگرانی ندارد. در برخی افراد، ممکن است درد مداوم باشد یا احساس سوزش یا حساسیت پوستی در ناحیه درمان شده ایجاد شود که با مصرف داروهای ضدالتهابی و مراقبت های لازم این مشکل از بین می رود.

برجسته ترین عوارض فريز كردن چربي شكم، هایپرپلازی چربی متناقض (PAH) است. هایپرپلازی پدیده ای نادر است، اما احتمال وقوع آن بعد از کرایولیپولیز وجود دارد. هایپرپلازی به این معناست که به جای کاهش و از بین رفتن چربی، سلول های چربی رشد غیر طبیعی داشته و ناحیه درمان شده بزرگتر از قبل به نظر می رسد. این عارضه بیشتر در مردان دیده شده و برای درمان آن معمولا به جراحی و لیپوساکشن نیاز است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عوارض کرایولیپولیز در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات خدمات کرایولیپولیز با ما همراه باشید.

شایع ترین عوارض روش کرایولیپولیز کدامند؟

عوارض بلند مدت کرایولیپولیز ممکن است شامل تغییر رنگ پوست، عدم تقارن بدن و در موارد بسیار نادر، آسیب عصبی باشد که منجر به تغییرات دائمی در حس لامسه می شود. همچنین برخی افراد ممکن است واکنش های آلرژیک به ژل های محافظتی مورد استفاده در این روش نشان دهند. اگر کرایولیپولیز به درستی انجام نشود یا در مراکز غیر معتبر صورت گیرد، خطر عفونت یا بروز زخم های پوستی نیز وجود دارد.

شایع ترین عوارض روش کرایولیپولیز کدامند

در صورت بروز هر گونه عارضه غیرعادی مانند درد شدید و طولانی مدت، تغییرات غیر طبیعی در شکل بدن یا علائم عفونت، مراجعه سریع به پزشک ضروری است. همچنین مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، استفاده از کمپرس های گرم یا سرد برای کاهش التهاب و اجتناب از فشار آوردن به ناحیه تحت درمان می تواند به بهبود سریع تر کمک کند.

آیا درمان عوارض کرایولیپولیز با لیپوساکشن امکان پذیر است؟

هایپرپلازی چربی پارادوکسیکال یک مشکل تهدید کننده زندگی نیست و می توان آن را با روش لیپوساکشن درمان کرد. اما بیمارانی که دچار این عارضه می شوند، معمولا باید بین ۶ تا ۹ ماه صبر کنند تا چربی ناحیه مورد نظر به اندازه کافی نرم شود و امکان حذف آن از طریق لیپوساکشن فراهم شود.

این موضوع می تواند از نظر روحی و جسمی چالش برانگیز باشد، چرا که افراد معمولا برای خلاص شدن از شر چربی های اضافی سراغ روش کرایولیپولیز می روند، اما در برخی موارد نتیجه معکوس دریافت می کنند.

اگرچه روش های غیر جراحی برای لاغری همچنان در حال پیشرفت هستند و می توانند گزینه های ایمن تری برای برخی افراد باشند، اما در مواردی که عوارضی مانند PAH رخ می دهد، جراحی همچنان بهترین راه‌حل باقی می ماند. لیپوساکشن که توسط یک جراح زیبایی ماهر انجام شود، می تواند چربی های اضافی را به طور دقیق از بین ببرد و شکل طبیعی و متناسبی به بدن بدهد.

در نهایت، باید توجه داشت که عوارض فریز کردن چربی شکم ممکن است در برخی موارد منجر به هزینه های اضافی شود، چرا که برای اصلاح این عوارض ممکن است نیاز به جراحی های تکمیلی باشد. بنابراین، پیش از انتخاب این روش، مشورت با متخصصان و در نظر گرفتن تمامی مزایا و معایب آن امری ضروری است.

درمان هایپرپلازی عوارض روش کرایولیپولیز

اگر متقاضی انجام کرایولیپولیز هستید بهتر است قبل از آن با عوارض لاغری با دستگاه کرایولیپولیز آشنا باشید. هایپرپلازی اتفاقی است که خیلی به ندرت بعد از این درمان اتفاق می افتد در صورتی که شما قبل از انجام کرایولیپولیز با پزشک خود مشورت کنید و اگر بیماری خاصی دارید با پزشک در میان بگذارید اتفاق وقوع این عارضه به صفر می رسد.

فناوری کرایولیپولیز که تحت عنوان (CoolSculpting) نیز شناخته می شود، برای کاهش چربی های موضعی از طریق انجماد مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که گفته شد در این روش، سلول های چربی در اثر سرما متبلور شده و پس از مدتی به عنوان ضایعات از بدن دفع می شوند، که این امر منجر به لاغری ناحیه تحت درمان می شود.

درمان هایپرپلازی عوارض روش کرایولیپولیز

با این حال در برخی موارد چربی در ناحیه مورد نظر به جای کوچک شدن، متورم و سفت شده و به صورت یک توده غیر طبیعی ظاهر می شود. این عارضه که با نام هایپرپلازی چربی پارادوکسیکال (PAH) در میان پزشکان شناخته می شود، یکی از موارد مهمی است که در بررسی عوارض فریز کردن چربی شکم باید به آن توجه کرد.

در این شرایط، برآمدگی چربی پس از انجام کرایولیپولیز نه تنها از بین نمی رود، بلکه بزرگ تر و سفت تر از بافت های اطراف خود می شود. این مشکل معمولا در ناحیه ای رخ می دهد که اپلیکاتور CoolSculpting قرار داشته است و ظاهری نا متناسب ایجاد می کند.

مطالعات اخیر بر روی عوارض روش کرایولیپولیز نشان می دهند که میزان بروز PAH بیش از آن چیزی است که سازندگان دستگاه های کرایولیپولیز ادعا کرده بودند. در حالی که در گذشته میزان این عارضه ۱ در ۴۰۰۰ درمان گزارش شده بود، تحقیقات جدید نشان می دهند که احتمال بروز آن ۱ در ۱۳۸ درمان است.

هرچند این نرخ همچنان کمتر از ۱٪ است، اما افزایش آمار بروز این مشکل، نگرانی هایی را درباره عوارض فریز کردن چربی شکم ایجاد کرده است، به ویژه در شرایطی که این روش به عنوان یک راهکار ایمن و غیرتهاجمی معرفی می شود. با توجه به رشد تکنیک های مختلف لاغری غیر جراحی، لازم است که متقاضیان آگاهی بیشتری نسبت به عوارض احتمالی این روش ها داشته باشند.

کاربر گرامی: شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تفاوت کرایولیپولیز با آر اف مقاله کرایولیپولیز بهتر است یا آر اف؟ را مطالعه نمایید. 

آیا یبوست بعد از کرایولیپولیز جز عوارض آن است؟

برخی افراد پس از انجام کرایولیپولیز ممکن است با عوارضی مانند یبوست بعد از کرایولیپولیز یا حتی سوختگی کرایولیپولیز مواجه شوند. در حالی که کرایولیپولیز به طور مستقیم عامل یبوست نیست، برخی از افراد پس از انجام این روش تغییراتی در سیستم گوارشی خود احساس می کنند. دلیل این موضوع می تواند واکنش بدن به فرایند دفع چربی های تخریب شده باشد.

بدن برای دفع این چربی ها از سیستم لنفاوی و کبد استفاده می کند که در برخی افراد ممکن است موجب تغییر در عملکرد روده ها شود. از سوی دیگر، کاهش تحرک پس از انجام این روش یا مصرف ناکافی مایعات نیز می تواند در ایجاد یبوست نقش داشته باشد. به همین دلیل توصیه می شود بعد از کرایولیپولیز آب کافی بنوشید و فعالیت بدنی متعادل داشته باشید تا از بروز یبوست جلوگیری شود.

بنر لیاآرزو مشاوره تخصصی رایگان

از دیگر عوارض نادر اما مهم کرایولیپولیز، سوختگی ناشی از سرما است که به عنوان سوختگی کرایولیپولیز شناخته می شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که پوست در معرض سرمای شدید بدون محافظت مناسب قرار گیرد. در صورتی که ژل محافظ یا پدهای مخصوص به درستی استفاده نشوند، احتمال بروز این عارضه افزایش می یابد.

علاوه بر این، اگر دستگاه به درستی تنظیم نشده باشد یا زمان قرارگیری آن روی پوست بیش از حد باشد، ممکن است ناحیه تحت درمان دچار سوختگی ناشی از سرما شود که به شکل قرمزی یا حتی تاول های پوستی ظاهر می شود. برای جلوگیری از این عارضه، مراجعه به کلینیک های معتبر و تحت نظر متخصصان با تجربه امری ضروری است.

0 0 رای ها
به این مقاله چه امتیازی می‌دهید؟
اشتراک گذاری
اطلاع دهید
guest
0 نظرات
اولین
آخرین بیشترین رأی
Inline Feedbacks
همه نظرات را ببینید
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx