عوارض لیزر موهای زائد چیست و چه خطراتی دارد؟

عوارض لیزر موهای زائد چیست و چه خطراتی دارد؟

تایید شده توسط پزشکان متخصص لیاآرزو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان لیا آرزو مشاوره بگیرید.

پیشرفت مطالعه شما

عوارض لیزر موهای زائد شامل موارد متعددی است که می بایست پیش از اقدام برای لیزر نسبت به آنها آگاهی داشته باشید. لیزر موهای زائد به عنوان یکی از محبوب ترین روش ها برای حذف موهای ناخواسته در نظر گرفته می شود.

این روش به واسطه از بین بردن فولیکول های مو، پوستی صاف و زیبا را برایتان به ارمغان خواهد آورد. همچنین این روش به عنوان یک جایگزین بلند مدت برای روش های سنتی در نظر گرفته خواهد شد. با این حال این روش نیز مانند سایر روش های زیبایی می تواند عوارضی داشته باشد.

در این مقاله از مجموعه مقالات لیزر مو های زائد قصد داریم به بررسی کامل آسیب های لیزر موهای زائد پرداخته و نکاتی را پیرامون این روش درمانی مطرح سازیم.

لیزر موهای زائد چگونه عمل می کند؟

به طور کلی لیزر موهای زائد به وسیله پرتوهای نوری متمرکز نسبت به حذف موها اقدام خواهد کرد. پرتوهای لیزر با هدف قرار دادن فولیکول های مو و تولید گرما، به فولیکول ها آسیب وارد می کنند. بدین ترتیب رشد مو کاهش پیدا می کند.

این روش در چندین جلسه مورد انجام قرار می گیرد تا در نهایت نتیجه مطلوب حاصل شود. لازم به ذکر است که فرایند حذف مو به واسطه لیزر به چرخه های رشد مو وابسته است. زیرا مو دارای سه مرحله رشدی است: مرحله رشد یا آناژن، مرحله انتقال یا کاتاژن و مرحله استراحت یا تلوژن.

لیزر فقط بر موهایی که در مرحله رشدی آناژن هستند تاثیر می گذارد. به همین دلیل چندین جلسه درمانی لازم است تا موها به طور کامل حذف شوند. در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم که لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟

عوارض لیزر موهای زائد

همانطور که اشاره شد لیزر موهای زائد نیز مانند سایر روش های زیبایی، عوارض احتمالی دارند. به طور کلی رایج ترین عوارض لیزر مو های زائد شامل موارد زیر است:

عوارض لیزر موهای زائد

تحریک و قرمزی پوست

تحریک پوست و قرمزی آن به عنوان یکی از رایج ترین عوارض لیزر موهای زائد شناخته می شود. به طور معمول این حالت شبیه به سوختگی های سطحی یا التهاب پوست بوده و طی چند ساعت الی چند روز برطرف می گردد.

استفاده از ژل آلوئه ورا یا کمپرس سرد می تواند به کاهش این عارضه کمک کند. در مواردی که قرمزی پوست بیش از حد معمول ادامه پیدا می کند یا با تورم شدید همراه است، بهتر است به پزشک معالج خود مراجعه نمایید. معمولاً در این موارد پزشکان کرم های استروئیدی یا داروهای ضد التهاب را توصیه می کنند.

تغییر رنگ پوست

عوارض لیزر موهای زائد ممکن است شامل تغییر در رنگ پوست باشد. این عارضه بیشتر در افرادی دیده می شود که پوستی تیره دارند. این عارضه معمولاً طی چند هفته بهبود پیدا کرده و برطرف می گردد. تنها در مواردی نادر ممکن است این عارضه دائمی شود.

به جهت پیشگیری از تغییر رنگ پوست توصیه می شود تا قبل و بعد از جلسات درمانی از کرم ضد آفتاب استفاده نمایید. همچنین پیش از جلسات لیزر، از برنزه کردن پوست خود خودداری نمایید.

سوختگی و تاول

در برخی از موارد استفاده از دستگاه های لیزر غیر استاندارد یا اجرای نادرست فرایند لیزر مو سوختگی را به همراه خواهد داشت. این عارضه به عنوان یکی از جدی ترین عوارض لیزر موهای زائد صورت شناخته می شود که به مراقبت های خاص نیاز دارد.

استفاده بیش از حد از انرژی دستگاه لیزر یا قرار گرفتن در معرض پرتو مستقیم خورشید می تواند به بروز سوختگی منجر شود. در این موارد می توان از داروهای ترمیم کننده یا مرطوب کننده استفاده نمود.

کاربر گرامی: جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره روش های از بین بردن موهای زائد بدن می توانید مقاله بهترین راه برای از بین بردن موهای زائد را مطالعه نمایید.

رشد بیش از حد مو

در برخی از موارد نادر استفاده از لیزر به جای کاهش رشد مو به افزایش آن منجر می گردد. این نوع از عوارض لیزر موهای زائد به عنوان هیپرتریکوزیس شناخته شده و در مناطق خاصی از بدن اتفاق می افتد.
این عارضه بیشتر در افرادی دیده می شود که هورمون هایی نامتعادل دارند. در اغلب موارد پزشک برای مدیریت این عارضه آزمایش هایی را تجویز نموده و از دارودرمانی استفاده می کند.

عفونت های پوستی

عفونت یکی از عوارض لیزر موهای زائد است که به دلیل عدم رعایت بهداشت یا تحریک پوست بروز پیدا می کند. در صورت مشاهده علائمی نظیر ترشح یا درد مداوم و قرمزی پوست حتماً به پزشک مراجعه نمایید. همچنین توصیه می شود تا همواره ناحیه تحت درمان لیزر را پاکیزه نگه دارید تا از بروز عفونت پیشگیری شود.

چگونه از بروز عوارض لیزر موهای زائد جلوگیری کنیم؟

برای کاهش عوارض لیزر موهای زائد و جلوگیری از بروز آنها نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:

  • انتخاب کلینیک معتبر: در ابتدای امر می بایست مطمئن شوید که کلینیکی که انتخاب کرده اید از تجهیزاتی به روز استفاده می کند. همچنین تسلط کادر کلینیک به تجهیزات جدید از اهمیت ویژه برخوردار است.
  • ارزیابی نوع پوست و مو: دستگاه های لیزر به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که هر کدام برای نوع خاصی از پوست ها مورد استفاده هستند. دستگاه هایی نظیر الکساندریت برای پوست های روشن مورد استفاده قرار گرفته و دستگاه های دایود نیز برای پوست های تیره به کار برده می شوند.
  • پرهیز از برنزه کردن پوست: برنزه کردن پوست پیش از اقدام برای لیزر موهای زائد می تواند خطر بروز سوختگی و تغییر رنگ را افزایش دهد.
  • استفاده از کرم های ضد آفتاب: همواره سعی کنید تا برای پیشگیری از بروز عوارض لیزر موهای زائد از کرم ضد آفتاب استفاده نمایید.
  • مراقبت های پس از لیزر: پس از لیزر موهای زائد از مرطوب کننده های مناسب استفاده نموده و پوست خود را دور از حرارت های مستقیم قرار دهید.

بنر لیاآرزو مشاوره تخصصی رایگان

سخن نهایی

لیزر موهای زائد عوارضی دارد که ممکن است به واسطه عدم رعایت نکات ایمنی یا عدم رعایت بهداشت فردی بروز پیدا کنند. در صورتی که می خواهید برای لیزر موهای زائد بدن اقدام کنید، می توانید از پزشک متخصص مشورت گرفته و با رعایت نکات مراقبتی از بروز عوارض لیزر موهای زائد بدن جلوگیری نمایید.

سوالات متداول

1. آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود؟

تا به حال هیچ شواهد علمی این موضوع را تایید نکرده اند که یکی از عوارض لیزر موهای زائد نازایی است. پژوهش های انجام شده در این زمینه نشان داده اند که پرتوهای لیزر به لایه های پوست نفوذ نمی کنند و فقط فولیکول های مو را با آسیب روبرو می سازند. به همین جهت لیزر موهای زائد نمی تواند عوارضی نظیر نازایی را به وجود آورد.

2. آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟

لیزر مورد استفاده برای از بین بردن موهای زائد بدن از پرتوهای نوری بدون خطر بوده و موجب بروز آسیب به دی ان ای ها یا جهش سلولی نخواهد شد.

0 0 رای ها
به این مقاله چه امتیازی می‌دهید؟
اشتراک گذاری
اطلاع دهید
guest
0 نظرات
اولین
آخرین بیشترین رأی
Inline Feedbacks
همه نظرات را ببینید
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx