ناحیه تناسلی بخشی از بدن هر فرد است که همیشه پوشیده بوده و جزو حریم خصوصی وی محسوب می شود. بخش های اطراف نواحی شرمگاهی و قسمت داخل پاها نیز جزو ناحیه تناسلی به حساب می آیند. روش های مختلفی مانند پودر موبر و اپیلاسیون برای حذف موهای این ناحیه وجود دارند که مورد استفاده قرار می گیرند.
یکی از جدیدترین روش های حذف موهای زائد ناحیه تناسلی، لیزر است. این روش به ویژه براي افرادی که دچار التهابات یا خارش پوستی می باشند، بسیار مناسب است. لیزر موهای زائد در بسیاری از مراکز، به صورت تخصصی و توسط متخصصان پوست انجام می شود. جلسات لیزر معمولا در چندین جلسه انجام شده تا نتیجه دلخواه حاصل شود.
بسیاری از افرادی که قصد لیزر موهای زائد خود را دارند، به دنبال پاسخ این سوالند که حکم شرعی لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی چیست؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.
لیزر موهای زائد از نظر اسلام
در اسلام تاکید زیادی به رعایت بهداشت و زیبایی شده است. اما، لیزر موهای زائد از نظر اسلام دارای احکام شرعی ویژه ای بوده و به این دلیل که یکی از نواحی مهم پوست برای لیزر موهای زائد است، بسیاری از افراد به دنبال پاسخ این سوالند که آیا لیزر این ناحیه از نظر اسلام شرعی است؟
درباره حکم شرعی لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی باید به نکات زیر توجه داشته باشید.
۱- حکم شرعی لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی
از نظر اسلام، برداشتن موهای زائد ناحیه تناسلی جایز است، اما باید از روش هایی برای این کار استفاده شود که دارای ضرر و زیان برای بدن نباشد.
بنابراین، استفاده از روش های درمانی که باعث رسیدن زیان به بدن شوند، در شرع اسلام جایز نیست و حرام اعلام شده است. به طور کلی، استفاده از لیزر موهای زائد از نظر اسلام مجاز است، اما به این شرط که سلامتی فرد را به خطر نیندازد.
۲- حکم نگاه کردن به عورت مسلمان
طبق دستورات دین مبین اسلام، بر هر فردی، مرد یا زن واجب است تا عورت خود را بپوشانند و حق این را ندارند که عورت خود را به فردی به جز همسر خود نشان دهند، مگر آنکه ضرورتی حاد پیش آید که در این موارد به قدر نیاز جایز است تا عورت نشان داده شود.
در صورتی که برداشتن موهای ناحیه شرمگاهی برای فرد دشوار و سخت باشد، به عنوان مثال موهای این ناحیه را نتوان با روش های دیگر مانند اپیلاسیون برطرف کرد، در چنین حالتی فرد برای برداشتن موهای زائد این ناحیه خود می تواند به یک پزشک زن مراجعه کند.
حکم شرعی لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی
معمولا افراد با هدف کم کردن و از بین بردن موهای زائد و رعایت مسائل بهداشتی، لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی خود را انجام می دهند. استفاده از برخی از روش ها باعث زیاد و ضخیم شدن موهای این ناحیه شده و برداشتن موهای زائد را سخت و دشوار می کند.
لیزر موهای زائد بدن توسط افراد متخصص در کلینیک های معتبر با استفاده از دستگاه های استریل صورت می گیرد که هیچ گونه ضرر و زیانی به بدن فرد وارد نمی کند و حتی زمینه ایجاد عفونت های قارچی را نیز در فرد از بین میبرد، اما لیزر موهای زائد از نظر اسلام به دلیل شرم و نگاهی که در دین اسلام درباره پوشاندن عورت وجود دارد، جایز نیست.
به طور کلی، با توجه به نظرات مختلف فقها درباره این موضوع توصیه می شود حکم شرعی لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی را از دفتر مرجع تقلید خود جویا شوید.
2. حکم لیزر موهای زائد بدن توسط یک فرد دیگر
به طور کلی، درباره حکم لیزر موهای زائد موارد زیر را در نظر داشته باشید.
3. حرمت نگاه و لمس ناحیه تناسلی
بر اساس فتوای کلیه مراجع تقلید، نگاه کردن و لمس کردن عورت (آلت تناسلی) دیگری (به غیر از همسر) حرام است.
4. محدودیت لیزر ناحیه تناسلی
لیزر موهای زائد از نظر اسلام توسط فرد دیگری جایز نیست، چرا که مستلزم کشف عورت و نگاه به آن است. به طور کلی، برداشتن موهای زائد کلیه نقاط بدن به جز ناحیه شرمگاهی توسط یک فرد دیگر در صورتی که دارای مفسده خاصی نباشد، بلامانع است.
کاربر گرامی: جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره لیزر موهای زائد روی خال می توانید مقاله عوارض و تاثیر لیزر موهای زائد روی خال چیست؟ را مطالعه نمایید.
5. احتیاط در نگاه به اطراف ناحیه تناسلی
بنا بر احتیاط واجب، افراد همجنس نیز نباید به محدوده اطراف ناحیه تناسلي فرد دیگر نگاه نکنند. اگر این نگاه به قصد لذت بردن از یکدیگر باشد یا دارای مفسده خاصی باشد، دارای اشکال بوده و حرام است.
6. جواز نداشتن ادامه کار حرام
در صورتی که یک فرد متوجه حرام بودن یک کار شود، از لحاظ شرعی اجازه ادامه دادن آن کار را ندارد. هر روشی که برای برداشتن موهای زائد ناحیه تناسلی استفاده شود و نیاز به نگاه یا لمس کردن این ناحیه توسط یک فرد دیگر باشد، حرام است.
توصیه ها و راهکارهای عملی درباره لیزر موهای زائد
با توجه به موارد گفته شده، برای لیزر موهای زائد بدن موارد زیر را در نظر داشته باشید.
1. انتخاب مرکز لیزر معتبر
در صورتی که قصد لیزر موهای زائد از نظر اسلام را دارید، توصیه می شود این کار را در مراکزی انجام دهید که لیزر به وسیله افراد همجنس و با در نظر گرفتن احکام شرعی انجام می شود.
2. پرسش از متخصصین
در صورتی که ابهاماتی برایتان وجود دارد، حتما از افراد متخصص در زمینه شرعی و پوست مشاوره بگیرید.
3. استفاده از سایر روش های جایگزین
در صورتی که طبق شرع اسلام نمی توانید لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی را انجام دهید، توصیه می شود از سایر روش ها که از نظر شرع اسلام بلامانع است برای برطرف کردن موهای زائد این ناحیه خود استفاده کنید.
4. پرهیز از کارهای حرام
در صورتی که متوجه حرام بودن کار خود شدید، از تکرار آن خودداری کنید. طبق نظر تمام مراجع عظام تقليد نگاه كردن و دست زدن به عورت ديگري (به غير از همسر) جايز نيست و حرام مي باشد. بنابراین، اپیلاسیون یا لیزر این ناحیه توسط یک فرد دیگر جایز نبوده و حرام است و درآمد به دست آمده از این کار نیز حرام بوده و اشکال دارد.